..." />

Codul Rutier, amenzi drastice pentru greşeli minore frecvente

Amenzile pentru cele mai frecvente abateri în trafic, mai exact lipsa centurii de siguranţă şi vorbitul la telefon, îi vor costa pe şoferi la buzunar de şase ori mai mult decât în prezent. Forma revizuită a noului Cod Rutier va ajunge miercuri, pentru a treia oară, pe masa guvernanţilor, informează Adevărul.

În cazul în care noile reglementări rutiere ajunse pe masa guvernanţilor vor intra în vigoare, pentru cele două abateri rutiere menţionate mai sus sumele plătite de conducătorii auto vor ajunge la un maxim de 1.600 de lei.

Aceasta în condiţiile în care care, potrivit legislaţiei rutiere în vigoare, pentru aceleaşi abateri şoferii plătesc în prezent până la 240 de lei.

Amenzi de peste 9.000 de lei pentru sancţiunile rutiere grave şi libertate mai mare la consumul de alcool pentru şoferii care se urcă la volan au fost modificările care au stârnit cele mai aprinse discuţii şi controverse pe tema modificării noului Cod Rutier, amânat de două ori de guvernanţi.

Un motiv în plus pentru ca celelalte schimbări, cum ar fi creşterea de şase ori a sancţiunilor pentru vorbitul la telefon şi neportul centurii de siguranţă, să treacă neobservate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =