Minister..." />

Cod roșu de temperaturi extreme în Ungaria și Serbia

Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizări despre codul roșu de caniculă în Ungaria și Serbia de la începutul acestei luni. foto

Astfel, din dimineața zilei de 02 august 2017, pentru judeţele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok și Békés a fost emis cod roșu de temperaturi extreme, iar pentru celelalte județe, mai puțin Nógrád și Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi în vigoare un cod portocaliu. „Este de așteptat ca situația să se permanentizeze pentru prima decadă a lunii august 2017, potrivit prognozei meteo emisă de autoritățile ungare”, informează MAE.

Totodată,  Institutul de Hidrologie al Republicii Serbia a emis o avertizare privind creșterea semnificativă a temperaturilor pentru perioada 1 – 4 august 2017, fiind emis cod roșu de căldură pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Șumandija, Pomoravlje, în zonele de Est, Sud-Est și Vest ale Serbiei, precum și un cod galben pentru zona de Sud-Vest a Serbiei, precum și în Provincia Kosovo și Metohija.

„Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii şi să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare”, mai precizează MAE în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 1 =