Cod roșu de ninsori în Ungaria. Zeci de români blocați în țara vecină

Zeci de români sunt blocați, de joi, pe autostrada M1 din Ungaria, la 400 de km de granița cu România, în timp ce în țara vecină se află în vigoare un cod roșu de ninsoare și viscol. foto

Potrivit Digi 24, zeci de mașini, autocare, microbuze sunt blocate pe autostrada, de joi, în jurul orei 16.00, fără ca autoritățile din Ungaria să reacționeze în vreun fel.

„Nu a venit nici o mașină de intervenție până acum. Chiar își bat joc de noi. Din Budapesta până la ieșirea din Ungaria, pe o distanță de 200 de kilometri, drumul este blocat din ambele sensuri. Mai avem apă, dar am rămas fără combustibil. Sunt mii de cetățeni blocați, nu numai noi”, a declarat pentru postul de televiziune citat, Florin Ciobanu, șoferul unuia dintre microbuzele blocate.

Regiunile din vestul țării sunt sub cod rosu de viscol, o serie de manifestări programate pentru weekend fiind anulate. Guvernul de la Budapesta a anulat manifestările în aer liber programate pentru vineri, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, una dintre cele trei sărbători naționale ale Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − six =