Cod portocaliu de viscol în județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea; Cod galben de ninsori în 12 județe și București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) menține miercuri avertizarea cod portocaliu de viscol emisă pentru județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea, dar ridică avertizarea de viscol și polei pentru județele Constanța și Tulcea, care intră sub cod galben de ninsori. foto

Potrivit meteorologilor, miercuri între orele 8:00 — 15:00, județele Călărași, Ialomița Buzău, Brăila și Vrancea se vor afla sub cod portocaliu de viscol puternic, iar viteza vântului va atinge 70-80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

ANM a emis și un cod galben de ninsori moderate cantitativ și local viscolite, valabil miercuri, între orele 8:00 — 21:00, în 12 județe și București, respectiv în Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Tulcea, Constanța, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, și Buzău.

În intervalul menționat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării. În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

Sursa: Agerpres 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 13 =