Ministerul Afac..." />

Cod portocaliu de ploaie înghețată în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Ungaria că Inspectoratul ungar de Meteorologie a emis atenţionare cod portocaliu de ploaie îngheţată, începând cu data de 6 ianuarie 2016 şi până la data de 7 ianuarie 2016 la miezul nopţii, pentru judeţele din centrul, sudul şi sud-vestul țării (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna şi Pest). foto

În dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2016, în judeţele din sudul şi sud-vestul Republicii Ungaria vor fi căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 de centimetri. În regiunea muntoasă Bakony, judeţul Veszprem, în noaptea de 6/7 ianuarie 2016 şi dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2016, vântul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zăpada.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Republicii Ungaria şi care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă ”112”.

Se recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice pe timp de iarnă și să respecte instrucțiunile poliției locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =