Cod portocaliu de ninsori și viscol în 11 județe și București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și unul portocaliu de vânt puternic, ninsori moderate cantitativ și viscol, valabile în estul și sudul țării, începând de sâmbătă, ora 20:00, până duminică la ora 20:00. Capitala și 11 județe se află sub incidența codului portocaliu. foto

anm

Avertizare cod galben

Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării și va cuprinde treptat regiunile sudice și sud-estice ale țării, precum și zona Carpaților de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

Avertizare cod portocaliu

În județele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul București), Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Galați, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăși 70…80 km/h. Zăpada va fi troienita și vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În județele Tulcea și Constanța, viscolul va avea intensitatea maxima începând din primele ore ale zilei de duminică.

Meterorologii precizează că în celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35-45 km/h.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 16 =