Cod galben de caniculă în Capitală și 21 de județe până vineri

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit până vineri atenționarea cod galben de caniculă valabilă pentru 21 de județe și municipiul București. foto

Potrivit meteorologilor, joi, 3 septembrie și vineri 4 septembrie, vremea se va menține caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul și centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și se va atinge pragul de disconfort termic.

Județele care rămân sub cod galben de caniculă sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și municipiul București.

Miercuri, 11 județe se află sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic în timp ce pentru restul țării se menține codul galben.

Pe drumurile naţionale şi autostrăzile care trec prin judeţele aflate sub cod protocaliu de caniculă vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone. Restricţia este valabilă în intervalul orelor 14:00 – 20:00, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − two =