CNADNR va monta parapete pe circa 200 de kilometri de drumuri

Aproape 100.000 de euro pentru fiecare kilometru de parapete care separă sensurile de mers pe drumurile naţionale va cheltui Compania de Drumuri în perioada următoare. Bucăţile de beton vor fi instalate în special pe Drumul Naţional 1, pe tronsonul Bucureşti – Comarnic. Asta după ce numărul victimelor din rândul şoferilor a scăzut cu peste 80% din momentul instalării unui astfel de parapete de protecţie. În ciuda acestui fapt, şoferii continuă să profite inconştienţi de tronsoanele lăsate fără delimitarea dintre sensuri. Doar ieri, doi oameni au murit şi alţi 4 au fost răniţi în urma unor astfel de manevre la ieşirea din Bucureşti, pe DN1, informează Digi 24foto

Separarea sensurilor de mers cu parapete din beton a făcut diferența între viață și moarte pentru peste 80% dintre şoferii care adorm la volan şi riscă să intre pe contrasens, pierd controlul volanului sau pur și simplu fac manevre riscante la volan.

Măsura de protecţie a fost aplicată pe Drumul Naţional 1 pe mai puţin de 40 de kilometri. O distanță mult prea mică pentru o șosea de mare viteză. Drumarii au dat de fiecare dată vina pe lipsa banilor. Acum însă, Compania de Drumuri a decis să reia licitaţia.

„Avem oportunitatea de a achiziţiona aproximativ 200 de kilometri de tip New Jersey. În special vom pune pe DN1”, a spus Cristian Andrei, director adjunct CNADNR.

20 de milioane de euro va costa iniţiativa celor de la drumuri. Mai exact, fiecare kilometru de drum naţional delimitat cu parapete de protecţie va costa 100.000 de euro.

Compania de Drumuri are în plan inclusiv amenajarea unor sensuri giratorii, refugii şi treceri de pietoni.

Anul trecut în zona Bănești, Prahova, un șofer care a vrut să-și pună capăt zilelor a intrat pe constrasens cu bolidul pe care îl conducea. Cinci oameni au murit. Cum la acea vreme statul nu a avut bani să delimiteze sensurile de mers ale DN1, o firmă privată a donat 200.000 de euro pentru cei peste 5 kilometri de parapete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 3 =