La punctul de trecere a front..." />

Circulaţie îngreunată la Nădlac

La punctul de trecere a frontierei între România şi Ungaria, de la Nădlac, circulaţia este îngreunată din cauza autocamioanelor care transportă din România pietriş şi nisip pentru construirea tronsonului autostrăzii dintre Makó şi Nădlac. foto

Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, a declarat că s-a adresat Poliţiei române şi Poliţiei de Frontiere române, solicitând stabilirea unui traseu alternativ pentru autocamioanele care transportă materiale de construcţii şi pentru a crea posibilitatea ca aceste autovehicule să poată trece frontiera de stat pe o bandă de circulaţie separată. 

Aproximativ 150 de camioane transportă din România materiale de construcţii necesare pentru construirea tronsonului respectiv, aflat pe teritoriul Ungariei. Fiecare camion face zilnic trei sau patru curse, a mai menţionat primarul, precizând că camioanele care transportă pietriş nu se aşează la rând cu celelalte camioane care aşteaptă la punctul de control, ci încearcă în general să ajungă la punctul de control pe banda de circulaţie din sens opus.

Din această cauză, se creează aglomeraţie şi discuţii între şoferii altor autovehicule. Pe partea cealaltă a punctului de trecere a frontierei, autorităţile ungare au deschis o bandă de circulaţie separată pentru autocamioanele care transportă pietriş, a mai spus Vasile Ciceac, care crede că aceste autovehicule ar putea să ajungă la punctul de trecere a frontierei pe drumul dintre Semlac şi Seitin. (Rador)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 8 =