Traficul t..." />

Circulație blocată pe tronsonul Cahul – Giurgiulești

Traficul trenurilor de mărfuri şi pasageri de pe tronsonul de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti din Republica Moldova va fi temporar sistat, din cauza pericolului circulaţiei pasagerilor şi garniturilor de tren pe acest segment de cale ferată, anunță Ministerul Transporturilor de la Chișinău. foto

Șefii de la CFM au constatat alunecarea terasamentului căii la km 93 PC 3, cauzată de ploile abundente din ultima perioadă.

În urma examinării locului surpării s-au constatat alunecări de terasament pe o porţiune de 10 – 12 m, la o distanţă de 1,80 m dintre traversă şi râul Prut, adâncimea surpării fiind de 6 m adâncime. „Este cea mai mică distanţă dintre linia de cale ferată şi râul Prut. Cu alte cuvinte, există riscul ca traversele căii ferate să cadă la propriu în apă” a declarat Vitalie Strună, directorul general al societății „Calea Ferată din Moldova”.

În acest caz, legislația prevede suspendarea temporară a activităţii sectorului de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti, până la înlăturarea defectelor depistate. Pentru a remedia situația este nevoie de un buget de 350 milioane de lei moldovenești. Responsabilii cer Guvernului o comisie ca să investigheze cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × two =