Circulaţia trenurilor din Gara de Est din Budapesta a fost reluată. Migranţii nu au voie să intre în gară

La putin timp după ora 10:00 circulaţia trenurilor din Gara de Est din Budapesta a fost reluată, a anunţat adjunctul purtătorului de cuvânt al Companiei Căilor Ferate Ungare (MÁV), în cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea publică ungară M1. Corespondentul MTI a constatat la faţa locului că imigranţilor li s-a interzis intrarea în gară. foto

Adjunctul purtătorului de cuvânt al MÁV,Viktor Váczi, a declarat că Gara de Est a fost închisă imediat după ora 9:00. Oficialul MÁV a precizat că „potrivit informaţiilor noastre, la ora 10:05 a fost aprobată plecarea trenurilor din gara de Est din Budapesta, ceea ce înseamnă că pe ruta Budapesta-Újszász-Szolnok, Budapest-Hatvan-Miskolc, precum şi trenurile pe ruta Győr vor circula mai devreme sau mai târziu până la Gara de Est.

Potrivit corespondentului MTI, trenul internaţional spre Viena a intrat în gară, iar turiştii se află în sala de aşteptare, dar imigranţii nu au fost lăsaţi să intre în gară. Potrivit adjunctului purtătorului de cuvânt al MÁV, Viktor Váczi , circulaţia trenurilor va fi reluată, probabil, spre seara zilei de marţi, iar până atunci călătorii trebuie să se aştepte la mari întârzieri şi anulări de trenuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − five =