Şoşeaua TRANSFĂGĂ..." />

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina

Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.

În perioada 29 iunie – 31 octombrie 2019, DN 7C – TRANSFĂGĂRĂŞAN este DESCHIS pe toată lungimea din localitatea Bascov (km. 0) până la intersecţia cu DN 1 (km.152).

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei începând cu 1 noiembrie 2019.

***

Site-ul www.transalpina.biz nu aparține unei autorități a Statului Român, ci este proprietate privată. Opiniile celor care scriu în paginile forumul acestui site sunt strict personale și nu au un caracter oficial.  Acestea fiind spuse, vă informăm că: Nu există o dată oficială pentru deschiderea/închiderea Transalpinei. Data la care drumul devine practicabil variază de la an la an, în funcție de momentul când se topește zăpada. De obicei, la peste 2000 de metri, zăpada se topește la finele lunii mai sau chiar începutul lunii iunie. Porțiunile deszăpezite de autorități pe tot parcursul anului sunt : Săliște – Lacul Oașa (sau Sebeș – Lacul Oașa) pentru cei care doresc să schieze pe pârtiile domeniului schiabil Șureanu și Novaci – Rânca pentru cei care vor să schieze pe pârtiile de la Rânca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 8 =