Circu..." />

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă

Circulaţia feroviară pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu există linii închise şi nici trenuri blocate, informează CFR Călători. foto

În urma avertizării de cod portocaliu şi cod galben de ninsoare şi viscol, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, au fost activate comandamentele locale de iarnă, precizează compania de transport feroviar.

CFR Călători a luat măsuri pentru preîntâmpinarea şi evitarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară: asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă pentru secţiile care pot fi afectate; asigurarea cu personal pentru deszăpezirea interiorului unităţilor de bază (staţii, revizii, depouri locomotive şi automotoare) şi pentru monitorizarea şi coordonarea activităţii; pregătirea suplimentară a trenurilor care urmează să tranziteze zonele afectate.

Societatea de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare Cod portocaliu de viscol şi ninsoare valabilă marţi în intervalul orar 4.00-14.00 pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, şi fenomene extreme pentru judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi.

Totodată, judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi vor sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.

Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =