CNADNR a..." />

Cine va construi tronsonul de autostradă Sebeş-Turda

CNADNR a selectat constructorii tronsonului de 70 km de autostradă dintre Sebeş şi Turda. Licitaţia a fost realizată în timp record, „unic în istoria CNADNR”, informează instituţia, iar preţul pe kilometru este de şase milioane de euro.

Pentru Lotul 1, de 17 km, a fost selectată asocierea italiană Impregilo – Salini. Lotul 2, de 24,2 km, va fi proiectat şi construit de asocierea italo – română RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Construcţii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Lotul 3, de 12,4 km, a fost adjudecat de asocierea italiană Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua. Lotul 4, de 16,3 km, a fost atribuit austriecilor de la PORR Construct – PORR Bau.

CNADNR arată că „licitaţia a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR: 50 de zile calendaristice. Valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane de euro”.

Lucrările sunt finanţate cu bani europeni, de la Fondul de Coeziune (85%), cu cofinanțare de la bugetul de stat. Termenul de finalizare e de 70 de luni de la data atribuirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − two =