Chinezii vor construi stațiuni pentru turiștii ruși în Bulgaria

Un nou complex turistic de lux va fi construit pe coasta bulgară de nord a Mării Negre, a anunțat Atanas Stoilov, primarul municipiului Aksakovo de lângă Varna. foto

Stoilov a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că stațiunea estivală va fi construită pe o suprafață de 300 de hectare și va fi amplasată între localitatea Generalul Kantardzhievo și stațiunea Albena. Potrivit lui, proiectul a fost demarat acum câțiva ani la inițiativa unor investitori francezi. Ulterior francezii au renunțat la afacere, iar proiectul a ajuns la investitori din Marea Britanie, după care a fost preluat de chinezi. 

„Investitorii chinezi vor finaliza construcția stațiunii, care este proiectată pentru a gazdui în principal turiști din Rusia”, a spus Stoilov.

Primarul a mai promis că, în următorii doi ani, municipalitatea va repara toate străzile din Aksakovo și va construi un nou sistem de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul municipalității din Aksakovo valorează aproximativ 13 milioane de leva și este finanțat prin intermediul programului european operațional de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =