Economia Chinei ar ..." />

China şi-ar putea exagera intenţionat PIB

Economia Chinei ar putea fi exagerată de autorităţile de la Beijing cu circa 1.000 de miliarde de dolari, 8-12% din activitatea economică anuală, prin publicarea de date „voit eronate” despre inflaţie şi PIB, arată un studiu publicat de un profesor de la Universitatea Peking din Beijing.

Datele macroeconomice publicate de autorităţile chineze sunt tratate cu scepticism de unii economişti, iar studiul realizat de un profesor de la HSBC Business School din cadrul Universităţii Pekin încearcă să clarifice amploarea discrepanţelor, notează CNBC.

„Există dovezi solide care arată că datele privind rata reală a creşterii PIB şi, în cele din urmă, PIB real, ar putea fi puternic exagerate”, a declarat Christopher Balding, profesor asociat la HSBC Business School şi autor al raportului.

Prin „nereguli semnificative şi sistematice”, estimările oficiale exagerează PIB real al Chinei cu 8 – 12%, sau circa 1.000 de miliarde de dolari, a spus Balding. PIB al Chinei s-a situat la 8.320 miliarde de dolari anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 17 =