Chery Automobile va deveni al do..." />

Cherry China face camioane în Kenya

Chery Automobile urmează să devină al doilea fabricant chinez de autovehicule, care va construi o uzină de asamblare în Kenya, alăturându-se fabricantului de camioane Beiqi Foton Motors. foto

Firma încearcă să facă faţă cererii est-africane şi să dezvolte legăturile Chinei cu continentul. „Chery discută cu guvernul chinez ca să obţină aproximativ 50 de milioane de dolari, pentru a-i investi în Kenya, într-o uzină de asamblare”, a spus Justus Nguu, directorul de la Stantech Motors, deţinătorul de franciză kenyan.

Chery Automobile, care a început să vândă maşini în străinătate în anul 2002, este şi acum cel mai mare exportator auto chinez. Firma a vândut 120 de maşini anul trecut, dar vrea să producă 1.000 de unităţi în anul 2013 la uzina ei, care va deservi Kenya – economia est-africană cea mai mare, dar şi alte ţări din regiune. Cel mai mare fabricant auto chinez vrea să îşi majoreze exporturile auto cu peste 30% în acest an, adică până la 120.000 de vehicule. Firma caută naţiuni în dezvoltare în Asia de sud-est, Orientul Mijlociu, America de Sud şi Africa.

Chery are 16 uzine de asamblare peste hotare. Chinezii vor trebui să concureze cu japonezii, care au saturat piaţa auto kenyană. Toyota Motors controlează în jur de 65% din piaţă, în principal prin segmentul second-hand. Afacerea cu camioane este dominată de competitori consacraţi, cum ar fi CMC Holdings şi unitatea kenyană a General Motors. General Motors Africa de Est, Associated Vehicle Assemblers şi Kenya Vehicle Manufacturers sunt competitorii consacraţi în sectorul de asamblare a autovehiculelor din Kenya. Analiştii spun că apropierea de pieţe în creştere a fost factorul cheie pentru firmele care planificau să se stabilească în Kenya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =