CFR susţine că n-ar fi încălcat legea cu trenul blocat în câmp

CFR SA a luat toate măsurile de remediere a defecţiunilor şi de reluare a circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă, fără încălcarea prevederilor legale, susţine compania, după ce ministrul Transporturilor a cerut explicaţii CFR SA şi CFR Călători pentru întârzierea unor trenuri.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că la intervenţia de marţi, 24 decembrie 2013, s-au luat măsurile necesare pentru remedierea defecţiunilor şi reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă, fără încălcarea prevederilor legale în caz de eveniment / incident feroviar.

Defecţiunea la linia de contact a fost provocată de ruperea pantografului locomotivei care remorca trenul de călători 2080 între staţiile Târgu Jiu – Lunca Budieni – Copăcioasa”, se arată într-un comunicat transmis de CFR SA.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut explicaţii directorilor CFR SA şi CFR Călători, după ce marţi zeci de pasageri au aşteptat mai multe ore în frig din cauza unor defecţiuni ale garniturilor de tren, acuzând conducerile companiilor feroviare de management defectuos.

Ministrul Transporturilor apreciază că situaţia de marţi e o consecinţă a managementului defectuos şi a lipsei de preocupare, atât a consiliilor de administraţie, cât şi a directorilor celor două societăţi de cale ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =