Comisia pentru Turi..." />

Cerul Unic European, aprobat în comisia PE

Comisia pentru Turism şi Transport a PE a aprobat proiectul de rezoluţie privind crearea Cerului Unic European. Iniţiativa are ca scop scăderea preţului biletelor de avion, a duratei zborurilor şi consumului de combustibil, ca şi reducerea emisiilor de carbon, anunţă PE.

UE a lansat iniţiativa Cerul Unic European ca urmare a aglomerării spaţiului aerian, cu 27.000 de zboruri zilnic pe tot continentul.

În prezent, spaţiul aerian european e neunitar, cu 28 de sisteme de control al traficului aerian şi 60 de centre de trafic aerian, ceea ce-l face ineficient, ducând la costuri suplimentare de cinci miliarde de euro anual, suportate de pasageri, potrivit unui comunicat PE.

Prin crearea Spaţiului Unic European, UE îşi propune reducerea zborurilor cu escală şi a duratei curselor aeriene, scăderea consumului de combustibil şi emisiilor de carbon.

Primul pachet de măsuri (SES1) a fost adoptat în anul 2004, dar nu a dat rezultate, iar SES2 a fost lansat în 2009. SES2+ are ca scop accelerarea reformei serviciilor în aviaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 3 =