Cele mai mari 140 de companii sunt puse sub supraveghere militară in Ungaria

Miercuri, 15 aprilie, Ungaria înregistrează aproape 1.600 de infecţii cu coronavirus şi 134 de decese. În aceste condiţii, Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că economia ungară va avea a doua cea mai bună performanţă din Uniunea Europeană în 2020, după Malta, estimând o scădere a produsului intern brut (PIB) de 3,1%.

Totuşi, premierul Viktor Orban a folosit criza generată de coronavirus pentru a remodela peisajul economic şi politic al ţării.

La sfârşitul lunii martie, parlamentul ungar i-a oferit posibilitatea lui Orban de a guverna prin decrete pe termen nelimitat. De atunci, guvernul a pus sub supraveghere militară 140 de companii, majoritatea fiind deţinute de stat.

Deşi ideea lansată de guvern nu a fost primită pozitiv de majoritatea analiştilor, câţiva membri ai mediului de business din Ungaria au spus că prezenţa cadrelor militare oferă un canal necesar de comunicare spre guvern într-o perioadă critică.

Un decret, publicat vineri, alocă aproximativ 90 de milioane de euro pentru a scădea din „presiunile migratorii”, în ciuda faptului că numărul de imigranţi care încearcă să intre în ţară este mic.

Sursa: Business Magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + ten =