Ce spune IGPR despre siguranța transporturilor în contextul crizei refugiaților

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a răspuns scrisorii deschise a Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) privind problema asigurării securității transporturilor internaționale de mărfuri în contextul crizei emigranților din Europa.

IGPR precizează în răspunsul oficial că, în anul 2015, instituția a elaborat un plan de măsuri în care sunt cuprinse activitățile desfășurate la nivel național, în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale care ar putea să prejudicieze drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, proprietatea privată și cea publică, precum și ordinea și liniștea publică.

„Pentru protecția suplimentară a operatorilor de transport mărfuri și persoane, la nivelul Poliției Române a fost decisă efectuarea unui instructaj cu aceștia, cu privire la principalele elemente de risc generate de transportul de imigranți la nivel european”, informează IGPR în răspunsul oficial.

Potrivit Poliției Române, activitățile de instruire au ca obiect prezentarea consecințelor juridice ale implicării unor cetățeni români în migrația ilegală și traficul de persoane, după ce autoritățile române au primit mai multe informări referitoare la cetățenii români implicați în activități de transport ilegal al imigranților în alte state, care în prezent sunt reținuți sau arestați pe teritoriul acestora.

„De la începutul crizei refugiaților, patrulele de ordine și siguranță publică și-au intensificat activitățile specifice, acționând pentru menținerea unui climat corespunzător de siguranță publică, îndeosebi în locurile de interes operativ situate în județele din zona de vest a României”, se mai arată în scrisoare.

De asemenea, în baza planului de măsuri menționat mai sus, polițiștii de ordine publică și cei de poliție rutieră acționează în cadrul unor echipe mixte, efectuând controale în trafic cu privire la legalitatea operațiunilor de transport public de mărfuri și persoane.

Totodată, Poliția Română precizează că, până la data emiterii răspunsului, pe teritoriul țării noastre nu au fost semnalate fluxuri migratorii cauzate de criza refugiaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + one =