CE demarează о procedură de sancționare a Germaniei pentru aplicarea legii salariului minim în transporturi

Comisia Europeană a demarat marţi o procedură de infringement împotriva Germaniei pentru aplicarea legii salariului minim în sectorul transportului, se arată într-un comunicat de presă al executivului de la Bruxelles. foto

În urma unui schimb de informații cu autoritățile germane și o evaluare juridică detaliată a măsurilor germane, Comisia anunță că a trimis o scrisoare de somare în Germania. Aceasta constituie primul pas în procedură privind încălcarea dreptului la muncă pe teritoriul UE.

Comisia Europeană consideră că aplicarea Legii salariului minim pe economie în sectorul transporturilor pe teritoriul german restrânge libertatea de prestare a serviciilor și libera circulație a mărfurilor într-o manieră disproporționată.

Germania practică de la 1 ianuarie un salariu minim universal de 8,50 euro brut pe oră. Aceasta este singura ţară europeană care nu acordă excepţii pentru salariaţii în tranzit, respectiv şoferii profesionişti care nu petrec decât câteva ore pe teritoriul german. În urma contestaţiile exprimate de transportatorii rutieri din ţările vecine, Uniunea Europeană a demarat o procedură pentru a verifica dacă legea germană este conformă cu dreptul european, în condiţiile în care în celelalte ţări care practică un salariu minim pe economie sectorul transportul rutier este scutit.

Autorităţile germane au la dispoziţie două luni pentru a răspunde la argumentele înaintate de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − one =