Există un stereotip potrivi..." />

Ce cred vecinii unii despre alții?

Există un stereotip potrivit căruia europenii de cele mai dese ori îi bârfesc pe americani, pentru comportamentul și modul lor de exprimare. Cu toate acestea, recentele cercetări și sondaje, realizate în mai multe țări europene, au arătat că europenii mai mult se bârfesc între ei și se plâng pe reprezentanții țărilor din vecinătate. Astfel, la ei se formează un stereotip despre țările din vecinătate, având în vedere unele cazuri aparte. foto

La acest sondaj recent au participat europeni care au locuit timp de 4 ani într-o țară europeană. Astfel, potrivit unor rezultate, francezii sunt cel mai rău văzuți de britanici, spanioli, în special de către catalani. Motivul invocat este aroganța francezilor. Vorbind despre francezi, britanicii s-au împărțit în două tabere: în cea care îi simpatizează pe francezi și în cea adversă. Unii britanici de asemenea înclină să creadă că francezii sunt nepoliticoși, nu stau la rând și sunt foarte aroganți. 

Mulți europeni, vorbind despre francezi, subliniază obiceiul lor de a organiza greve și demonstrații, care deseori nu sunt necesare.

Părerile despre italieni, în cele mai multe cazuri, sunt pozitive. În special este lăudată bucătăria italiană.

Italienii, la rândul lor, sunt mai rezervați atunci când vorbesc despre europeni și, dimpotrivă, preferă să evidențieze diferențele interne. Italienii din nordul țării îi consideră pe cei care locuiesc în regiunile de sud drept cei mai leneși. În același timp, potrivit italienilor sudici, cei din zonele de nord sunt mai rezervați și mai puțin interesați de artă.

Aproape toți europenii au răspuns unanim că germanii sunt foarte harnici, dar le lipsește simțul umorului. Cu toate acestea, în timp ce cetățeni din țările din spațiul post-sovietic merg în Germania să facă studii, europenii, dimpotrivă, nu vor să își facă studiile în această țară.

Tinerii europeni, vorbind despre Germania, se exprimă mai mult sau mai puțin pozitiv despre Berlin, unde viața de club corespunde celor mai înalte standarde. Germanii sunt cel mai mult criticați de către olandezi și danezi, care nu evită să vorbească în public despre sentimentele lor față de germani.

Germanii, la rândul lor, potrivit sondajului, îi respectă mai mult pe cehi și sunt mai toleranți față de polonezi. Vorbind despre britanici, mulți au menționat obiceiul lor de a vorbi cu voce tare și, adesea, de a abuza de alcool. Germanii evidențiază comportamentul gălăgios al britanicilor în stațiuni, referindu-se, spre exemplu, la situațiile din Ibiza din Spania și din Amsterdam.

Spaniolii, spre mirarea realizatorilor sondajului, s-au exprimat destul de neutru despre vecini. Spaniolii doar i-au criticat voalat pe francezi, referindu-se la aroganța acestora. Vorbind despre spanioli, europenii au amintit de cele mai multe ori „siestele și fiestele” spaniole, astfel făcând aluzie la o oarecare asemănare dintre greci și spanioli, și anume la pasiunea pentru evenimente de divertisment și odihna excesivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + thirteen =