La 1 noiembr..." />

Cauciucurile de iarnă, obligatorii și în acest an

La 1 noiembrie legea care obligă șoferii să își echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarnă în sezonul rece împlinește doi ani de la intrarea în vigoare. Actul normativ se aplică și în acest an, obligând proprietarii de autoturisme să le doteze corespunzător atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, polei sau gheață. foto

Pentru că în unele regiuni din România a început să ningă de la începutul lunii octombrie, Avocat.net reamintește, într-o sinteză utilă, toate informațiile importante despre tipul cauciucurilor acceptate, numărul lor, dar și despre cum le va verifica poliția rutieră. 

Așadar, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiționată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. În cazul în care încălcați aceste prevederi, riscați să rămâneți fără certificatul de înmatriculare, dar și să plătiți o amenda din clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă). Anul acesta, de la 1 iulie, punctul-amendă a crescut la 80 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile sunt cuprinse între 720 și 1600 de lei.

Singurele anvelope de iarna acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Literele M și S reprezinta inițialele cuvintelor englezesti „mud” and „snow”, care înseamnă „noroi (nămol)” și, respectiv, „zăpadă”… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 10 =