Transpo..." />

Camioanele vor fi taxate pe toate drumurile din Rusia

Transportatorii din Federația Rusă vor achita, începând cu a doua jumătate a anului 2014, o taxă de drum pentru circulația camioanelor cu o greutate mai mare de 12 tone, pe toate arterele din țară. foto

Un proiect de lege care prevede aplicarea taxei pentru vehiculele de mare tonaj pe drumurile federale, regionale și municipale a fost elaborat de Ministerul Economiei și cel al Transporturilor de la Moscova.

Noile prevederi vizează un număr total de 1,9 milioane de camioane, iar această taxă va fi încasată de către autoritățile locale.

Pentru ca transportatorii să își estimeze cheltuielile, ei vor trebui să informeze din timp despre distanța curselor pe care intenționează să le efectueze și să doteze toate camioanele cu dispozitive GPS care contorizează numărul de kilometri parcurși.

În prezent doar o parte din drumurile naționale din Rusia sunt taxate. Fiecare autovehicul achită taxa de 3,5 ruble pentru un kilometru parcurs. Noul proiect de lege, care va intra în vigoare în anul 2014, prevede reducerea acestei taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 3 =