Șase camioane ale co..." />

Camioane ucrainene reținute în Kazahstan

Șase camioane ale companiei „Gloria Cargo Service” din Ucraina au fost reținute recent în Kazahstan. Potrivit ambasadei Ucrainei de la Astana, camioanele transportau mărfuri în Kazahstan. Cauza reținerii a fost lipsa autorizațiilor de transport terțe, întrucât camioanele au adus marfă din Franța. foto

La întâlnirea diplomaților ucraineni cu conducerea Comitetului de control al transporturilor și comunicațiilor din Kazahstan, precum și cu reprezentanții Asociației transportatorilor kazahi „Kazato”, partea ucraineană a fost informată despre existența unei hotărâri de guvern din 13 august 2011, care prevede că în cazul dat transportatorii ucraineni aveau nevoie de autorizații pentru țări terțe, eliberate din Kazahstan. Cele șase camioane intenționau însă să transporte marfa din Franța în baza permiselor bilaterale. 

Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali din Ucraina (ASMAP) i-a avertizat pe operatorii de pe piața ucraineană să nu mai transporte mărfuri în Kazahstan în baza autorizațiilor bilaterale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de asociația „Kazato”, organele competente din Kazahstan i-ar putea sancționa dur pe transportatorii ucraineni în cazul în care vor mai depista astfel de tentative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =