Uniunea European..." />

Călătorii fără vize în Emiratele Arabe Unite

Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite au semnat un acord privind liberalizarea unui regim de vize pentru o perioada de 90 de zile. Documentul se aplică provizoriu începând cu 8 mai 2015 şi a fost trimis deja Parlamentului European spre aprobare. foto 

Singurele ţări membre care nu vor aplica acest regim de vize sunt Irlanda si Marea Britanie, conform tratatelor pe care ele le-au semnat cu Uniunea Europeană. Cele două state vor aplica legislaţia naţională.

Emiratele Arabe Unite este o federație a celor șapte emirate (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah), cu un sistem juridic bazat pe Constituția din 1971, fără alegeri și partide politice. Fiecare emirat are o considerabilă autonomie politică, juridică și economică.

Petrolul este principala sursă de venit și componenta esențială pentru PIB-ul național. Dependența petrolieră a economiei îngrijorează guvernul, pentru că economia se bazează numai pe diferitele derivate ale petrolului. Se estimează (2006) că țara mai are rezerve de petrol pentru încă 50 de ani.

Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 6 =