În ..." />

Căderi de zăpadă şi vânt puternic pe teritoriul Sloveniei

În perioada 25 – 27 martie, în Slovenia au fost impuse restricţii de trafic pentru vehicule de mare tonaj pe autostrada A1 între Koper şi Ljubljana, pe autostrada A3 care leagă Italia de Slovenia, Fernetiči – Fernetti – Postojna şi pe drumul H4 între Nova Gorica-Gorizia – Postojna în urma căderilor de zăpadă masive şi a vântului puternic. foto

Potrivit Ministerului român de Externe, pe autostrada A1 dintre Ljubljana şi Koper se circulă cu dificultate. Aceste dificultăţi pot apărea şi pe porţiunile de autostradă care leagă Slovenia de Ungaria, Austria şi Croaţia. 

Autorităţile slovene recomandă şoferilor de autovehicule grele/camioane să evite tranzitarea Sloveniei prin sud-vest către estul Italiei.

Se recomandă celor care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp asupra situaţiei traficului rutier şi a restricţiilor existente precum şi asupra alertelor meteorologice emise de ţările vecine. Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru traficul pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Informaţiile cu privire la traficul rutier din Slovenia pot fi obţinute 24/24h de la Centrul de informare asupra traficului rutier (www.promet.si), precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 885 15 (internaţional).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =