Bulgaria..." />

Bulgaria deschide procedura de achiziţie a BDZ Cargo

Bulgaria a anunţat deschiderea procedurii de licitaţie publică privind vânzarea unităţii de marfă a Căilor Ferate, BDZ Cargo. Presa locală a relatat că Agenţia de Privatizare din Bulgaria ar fi aprobat în luna martie 2012 criteriile pentru selectarea companiilor care doresc să achiziţioneze ramura de transport marfă a BDZ. Acestea vor trebui să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 500 milioane de euro în ultimii trei ani şi să gestioneze cel puţin un miliard de euro. foto

Viitorul cumpărător al BDZ Cargo va trebui să fie gata să investească cel puţin 50 de milioane de euro pentru achiziţionarea de locomotive şi vagoane noi în primul an de la cumpărare.

Conform conducerii companiei, valoarea tranzacţiei ar putea să se ridice la 100 milioane de euro, „estimările optimiste plasându-se la 130 milioane de euro, iar cele mai pesimiste la 60 milioane de euro”, a precizat Vladimir Vladimirov, preşedintele BDZ.

De asemenea, Agenţia de Privatizare a evaluat ramura de transport de marfă la 190-250 milioane de leva (97-128 mil. euro). Conform oficialilor operatorului, tranzacţia ar trebui să fie finalizată în perioada iunie-iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − one =