,,Buletinul siguranţei rutiere”, întocmit de Poliția Română, aduce, la cea de-a șasea ediție, o analiză a indicatorilor care reflectă specificul fenomenului rutier și fundamentează științific activitatea polițiștilor, în scopul creșterii siguranței rutiere. Față de anul 2015, în 2016 numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13,5%.
Poliţia Română este una dintre cele mai importante instituții care acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți.
Pentru înțelegerea într-o măsură detaliată a fenomenului rutier astfel încât deciziile din plan operativ să poată fi fundamentate științific, specialiștii Direcției Rutiere și ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române au întocmit ,,Buletinul siguranţei rutiere. Raport anual 2016.”
Aflat la a șasea ediţie anuală, lucrarea cuprinde, pe lângă examinarea contextelor intern şi internaţional, o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2016, una comparativă pentru intervalul 2012-2016 și un capitol referitor la accidentele grave de circulație în rândul persoanelor vârstnice.
Una dintre concluziile relevante este că, față de anul 2015, în 2016 numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13,5%.
Parcul de autovehicule din România este cu 26,6% mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011, iar peste două treimi dintre autoturismele înregistrate în România au peste 10 ani vechime.
Aproximativ 90% din rețeaua națională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, ceea ce are impact atât asupra timpului de călătorie, cât şi asupra siguranţei în trafic.
Citeste articolul intreg aici:
https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/buletinul-sigurantei-rutiere