Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat din fondul de rezervă al Guvernului

Bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat din fondul de rezervă al Guvernului pentru înfiinţarea entităţii comerciale româno-bulgare care va exploata podul Calafat-Vidin. foto

Potrivit proiectului, bugetul va fi de 765 000 de euro în primul an de funcţionare. România urmează să asigure apoi jumătate din aceste fonduri, însă partea de pod care îi revine nu va fi concesionată către Compania Naţională de Drumuri, ci unei societăţi comerciale mixte care va fiînfiinţată şi va funcţiona potrivit legii bulgare. 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, recent, că podul va fi operaţional pe data de 14 iunie 2013. Potrivit lui Fenechiu, una dintre problemele care mai trebuie remediate de partea română este cea a cabinelor destinate poliţiştilor de frontieră din cele două ţări, care au fost proiectate, iniţial, în speranţa că România şi Bulgaria vor fi în Schengen.

În legătură cu taxa percepută pentru traversarea podului, ministrul a spus că aceasta a fost deja negociată şi este de 6 euro, ca şi taxa de la Podul de Giurgiu, şi va fi distribuită celor două ţări în raport cu contribuţia pe care au avut-o la construcția podului: 83% partea bulgară şi 17% partea română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + four =