Recomandările Comisiei Europene privind Masterplanul de Transport al României

Comisia Europeană îi solicită României ca Masterplanul de Transport să beneficieze de un acord politic şi parlamentar, pentru punerea în aplicare a proiectelor propuse în documentul prezentat în urmă cu aproximativ două săptămâni la Bruxelles. foto

Printre observaţiile Comisiei Europene în domeniul rutier se recomandă să fie abordate cu prioritate proiectele pe baza performanţelor economice şi sociale şi apartenenţa la reţeaua de transport europeană. De asemenea, Comisia îi recomandă Ministerului Transporturilor să încheie contracte de performanţă cu unităţile din subordine precum Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, CFR sau operatorii din transportul naval, se arată într-un comunicat de presă, citat de Radio România Actualități.

Varianta finală a Masterplanului de Transport, care va include şi ultimele corecţii pe care ministerul de resort le va face în urma observaţiilor Comisiei Europene, va fi prezentată la Bruxelles până la data de 9 aprilie, conform programului convenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − six =