Compania..." />

Britanicii pregătesc camionul electric Bluebird City

Compania britanică EVInnovations a elaborat proiectul unui camion electric ușor Bluebird City, care are menirea să-i convingă pe șoferi să treacă de la motoarele cu ardere internă la cele electrice. foto

Compania spune că preţul noului model nu îl va depăși pe cel al camioanelor diesel, iar pachetul de baterii va putea fi înlocuit în doar 3 minute. În momentul de faţă, mai multe prototipuri de modele sunt testate în Marea Britanie. Producţia în masă a noilor camioane electrice nu a început încă. 
Randamentul unei baterii încărcate a camionului Bluebird City este estimat pentru aproape 65 de kilometri (40 de mile). La instalarea noilor baterii kilometrajul poate crește până la 120 de kilometri (75 de mile). Avantajul principal al acestui camion este posibilitatea rapidă de a înlocui bateriile uzate cu altele noi. În funcţie de tipul de baterii instalate, vehiculul poate atinge o viteză de la 65 la 90 de kilometri pe oră.

În pofida tuturor avantajelor, camionul electric va avea succes doar în cazul în care compania se va ține de cuvânt și va păstra un preț minimal. În caz contrat, prețul mare plus unele inconveniente de exploatare îi vor respinge pe cumpărători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − fifteen =