Birou de plângere pentru sancţiuni şi amenzi disproporţionate

Aţi avut parte de un control privind respectarea reglementărilor cu privire la timpii de conducere şi de odihnă, însă nu sunteţi de acord cu sancţiunea aplicată? Dacă este cazul atunci puteți indica prin intermediul acestui site internet (www.iru.org) cum considerați că, împreună cu forțele de control, putem îmbunătăți performanța controalelor. foto

Normele privind timpii de conducere şi de odihnă sunt aceleaşi în întreaga Europă. Cu toate acestea, interpretarea şi aplicarea acestora diferă de la un stat la altul ceea ce poate conduce în unele cazuri la subminarea regulilor. 

Furnizând informații cu privire la experiențele Dvs. poate ajuta Euro Contrôle Route – organul reprezentativ pentru organismele de control și un partener cheie al IRU – să înţeleagă mai bine modul de aplicare a controalelor privind respectarea reglementărilor europene referitoare la timpii de conducere şi de odihnă, precum şi eventualele probleme survenite în timpul acestor controale. În acest fel putem colabora pentru a îmbunătăți aplicarea acestor reguli în întreaga Europă.

Cu ajutorul acestor informații, Euro Contrôle Route va face un inventar al problemelor întâlnite pe care le va transmite statelor membre. Ţinem să precizăm că acest demers nu constituie o procedură de formulare a unei plângeri, iar sancţiunea aplicată nu va fi revizuită sau anulată însă impărtășirea acestor informații ne poate ajuta să găsim modalități de a reduce posibilitatea ca aceste nereguli să se repete în viitor. Pentru formularea unei plângeri împotriva sancţiunii aplicate, vă rugăm să vă adresaţi autorităţii care a aplicat sancţiunea respectivă.

Înțelegerea problemelor legate de activitatea Dvs. profesională și de controalele efectuare în timpul deplasărilor este un lucru esențial pentru Euro Contrôle Route. Din acest motiv puteți să ne ajutati în încercarea de a îmbunătăți aplicarea legislatiei prin furnizarea de informaţii cu privire la aplicarea de sancţiuni disproporţionate.

Sursa: www.iru.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 4 =