Bentley a obțin..." />

Bentley va produce cel mai scump SUV din lume

Bentley a obținut acordul Volkswagen pentru a începe dezvoltarea unui automobil SUV de lux și își va extinde astfel oferta dincolo de modele sedan și coupe, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuțiilor. foto

Informații despre noul model vor fi prezentate în scurt timp, mașina fiind bazată pe conceptul EXP 9 F prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, cu un design modificat semnificativ, au afirmat sursele citate.

Automobilul Bentley va fi cel mai scump SUV din lume, cu un preț care va porni de la aproximativ 180.000 euro, potrivit comentariilor anterioare ale directorilor companiei. 

Dezvoltarea și intrarea pe piață a unui nou model al companiei durează de obicei trei ani și costa peste 100 milioane euro. Volkswagen a stabilit, ca obiectiv pentru Bentley, dublarea vânzărilor până în anul 2018, la 15.000 de autoturisme pe an. Modelul SUV este considerat un pilon central al acestei strategii.

Dezvoltarea unui SUV mimează strategia Porsche, care s-a extins dincolo de mașini sport cu modelul Cayenne, devenit cel mai bine vândut autoturism al companiei.

Modelul Bentley va prelua elemente tehnice de la un alt automobil de succes din gama Volkswagen, Audi Q7, și va fi asamblat la Crewe, în Marea Britanie.

Bentley a vândut anul trecut 8.510 automobile, în urcare cu 22% față de 2011, iar profitul operațional a urcat de la 8 milioane euro la 100 milioane euro.

SUV-ul Bentley va concura cu modele precum Porsche Cayenne Turbo S (de la 151.700 euro), Mercedes-Benz GL63 AMG (131.300 euro) sau vârful de gamă al Land Rover (112.400 euro), aflat în portofoliul grupului indian Tata Motors.

Maserati, parte a grupului Fiat, a planificat pentru 2015 lansarea crossover-ului Levante, iar Lamborghini, controlat tot de Volkswagen, a prezentat anul trecut în China un SUV concept, solicitând aprobarea grupului pentru dezvoltarea modelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 1 =