Banca Europeană..." />

BEI ar putea finanța Autostrada Tg. Mureș – Iași

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și-a arătat disponibilitatea implicării în realizarea unor proiecte majore de Parteneriat Public Privat (PPP) sau de concesiuni pentru realizarea unor tronsoane de autostradă pe ruta Iași – Tg. Mureș. foto

Discuția a avut loc în cadrul întâlnirii de marți dintre delegația BEI, formata din Luca Lazzaroli – Director de operațiuni pentru Europa de Sud-Est și Flavio Schiavo Campo, reprezentantul instituției europene în România, și Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

La întâlnire au fost abordate probleme de principiu ale colaborării dintre BEI și Ministerul Transporturilor, accentul punându-se pe proiectele în care BEI se poate implica prin oferirea de asistență tehnică specializată în domeniile feroviar, rutier, naval (portuar), aerian și transport intermodal, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor.

O alta temă abordată a vizat Compania Națională CFR Infrastructură și posibilitatea contractării unui credit pentru finanțarea unor proiecte de reabilitare de cale ferată. Delegația Bancii Europene pentru Investitii și-a arătat deschiderea de a finanța o serie de proiecte noi de infrastructură.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a primit asigurări în ceea ce priveşte colaborarea pe viitor între cele două instituţii. În acest sens, în cadrul ministerului Transporturilor se va constitui un grup de lucru format din reprezentanţi ai ministerului, ai unor unităţi aflate în subordinea sa, dar şi din cadrul BEI. Acest grup de lucru va elabora o lista cu proiectele prioritare din domeniile de activitate de interes.

Ministrul Transporturilor a subliniat interesul pe care România îl are cu privire la acceptul Comisiei Europene ca o mare parte din cheltuielile eligibile efectuate în actuala perioadă de programare financiară, aferente portofoliului BEI  în domeniul transporturilor, să fie incluse în POS Transporturi pentru exerciţiul financiar  2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 3 =