15 000 de traderi din cele mai mari banci ale lumii s..." />

Be Bold!

15 000 de traderi din cele mai mari banci ale lumii se antreneaza folosind tehnologie românească

 

Potrivit Agerpres, o idee de business născută la o școală de vară pe teme de investiții la Sibiu, s-a transformat în cel mai folosit simulator de trading pentru băncile din marile centre financiare.

Florin Cioacă, pe atunci trader la una dintre cele mai mari bănci din România a susținut un curs de trading în cadrul căruia i-a venit ideea de a organiza un joc care să le dea participanților ocazia să trăiască o parte din experiența lui ca trader. Cei 40 de participanți, studenți la finanțe din toată lumea, au apreciat foarte mult jocul și l-au încurajat pe Florin să dezvolte o versiune electronică a lui, astfel încât ei, dar și colegi de-ai lor, să se poată juca în continuare și, în felul acesta, să învețe într-un mod realist despre provocările unei cariere de trader interbancar.

Florin și colegii lui au luat decizia să construiască un joc online de trading, unul care să fie o replică fidelă a piețelor internaționale și care să îi ajute pe cei care îl parcurg să învețe în detaliu despre tot ceea ce presupune activitatea unui trader interbancar. La început a fost dezvoltat modulul de FX al platformei, în urma unei investiții de 100.000 euro care a fost asigurată din surse proprii. Ulterior, compania a aplicat cu succes la Programul Operațional Competitivitate, axa dedicată IMM-urilor și a obținut un grant care i-a ajutat să dezvolte și celelalte module ale simulatorului: Money Markets, Fixed Income, Equities, Commodities. Investiția totală în simulator a depășit, astfel, un milion de euro și s-a derulat pe parcursul a trei ani.

În tot acest timp, modulele simulatorului au ajuns să fie utilizate de peste 15.000 de traderi din toată lumea în programele lor de pregătire. Antrenarea unui trader nu este deloc ieftină, iar marile bănci cheltuiesc peste 1.5 milioane de dolari pentru fiecare trader care ajunge să lucreze pentru ei. Întreg procesul, de la recrutarea celor mai talentați studenți în stagii de practică dedicate și până la oferta de muncă durează peste un an. Există și companii de training specializate pe formarea profesională a traderilor interbancari, care lucrează cu studenții pe parcursul întregului proces. Prin folosirea simulatorului dezvoltat de români, acestea ajung să economisească peste 45% din acest cost și să reducă timpul de pregătire cu câteva luni.

 

Citeste tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 12 =