<..." />

Bank of America admite căderea rublei până la 168 pentru un dolar

Experții Bank of America Merrill Lynch (BofA) admit că rubla rusească s-ar putea prăbuși până la 168 de ruble pentru un dolar, scrie presa rusă, cu referire la un comunicat al băncii americane. foto

Analiștii americani spun că autoritățile ruse vor trebui să devalorizeze considerabil moneda națională, pentru a evita riscul deficitului bugetar. Astfel, în cazul realizării scenariului de risc al Băncii Centrale din Rusia, conform căruia prețul mondial la petrol va scădea până la 35 $ pe baril, pentru a se conforma deficitului bugetar de 3% din PIB, dolarul ar trebui să valoreze 94 de ruble.

Mai mult, conform estimărilor BofA, în cazul unei scăderi a prețurilor la petrol până la 30 $ pe baril, pentru a menține un buget non-deficitar, dolarul ar trebui să coste 168 de ruble, iar pentru ca deficitul să reprezinte de 3% din PIB, dolarul ar trebui să valoreze între 105-120 ruble.

Acesta este cel mai radical scenariu al băncii americane. Economistul șef la BofA pentru Rusia și țările din CSI, Vladimir Osakovsky, consideră că, cel mai probabil, prețul barilului de petrol va fi de 50 de dolari, cu o rată medie de schimb de 65 de ruble pentru un dolar. În acest caz, autoritățile vor fi în măsură să mențină deficitul de 3% din PIB.

În dimineața zilei de astăzi un dolar american valora 70 de ruble, iar moneda europeană – 76 de ruble.
Prețul țițeiului Brent a scăzut la cel mai mic nivel din 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 5 =