Ministrul Transpo..." />

Bani europeni pentru Aeroportul din Craiova

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de mișcare de la Aeroportul Craiova.

Prin contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei, repararea și extinderea căii de rulare și construirea unei platforme noi de îmbarcare-debarcare pentru extinderea capacității de operare de la două la opt locuri.

Vor fi realizate și instalațiile electrice și de balizaj. Toate lucrările vor fi în conformitate cu normele Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementările Aeronautice Civile Române (RACR).

Potrivit calendarului, lucrările urmează să fie începute în luna decembrie a anului 2014 și finalizate în luna august a anului 2015. Valoarea totală a proiectului este de 107,9 milioane de lei. Odată cu modernizarea Aeroportului Craiova, se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de pasageri.

“Dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii aeroportuare constituie unul dintre obiectivele Ministerului Transporturilor, astfel că vom continua să susținem autoritățile locale pentru a obține finanțarea europeană. Astfel de lucrări aduc valoare adăugată economiei locale și nu numai”, a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 1 =