O comp..." />

Automobilul pe bază de thoriu, alimentat o singură dată

O companie din SUA, din domeniul energiei şi tehnologiei, oferă o soluţie uimitoare. Laser Power Systems a început dezvoltarea unui autoturism care să se deplaseze folosindu-se de thoriu, pentru a produce electricitate.

Charles Stevens, preşedintele acestei companii, a declarat că un singur gram de thoriu poate produce energia furnizată de 28.000 de litri de benzină, iar cu 5 grame s-ar produce mai multă energie decât ar putea fi folosită de maşină pe durata ciclului de viaţă, fără a fi nevoie să mai alimenteze vreodată.

Motorul, care ar funcţiona pe bază de thoriu, ar cântări 200 de kilograme, putând fi astfel instalat pe orice autovehicul. Costurile sunt extrem de ieftine, comparate cu preţurile motorinei şi benzinei, fiind chiar şi de 1000 de ori mai scăzute.

Lumea este în continuă schimbare, iar resursele finite ale acestei planete dau mari bătăi de cap marilor industrii. Cercetătorii consideră că, potrivit ultimelor calcule, dacă ritmul de creştere al populaţiei îşi va menţine ritmul actual, resursele naturale ale planetei se vor termina mult mai repede decât fusese preconizat iniţial.

Astfel, benzina, motorina – principalele surse de alimentare ale maşinilor se vor scumpi extrem de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =