Austria urmează să introducă noi restricţii la frontiera cu Italia, pe fondul crizei migraţiei

Austria urmează să impună controale mai restrictive la frontiera cu Italia, privind accesul prin pasul Brenner, a declarat, marţi, ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, în încercarea de a anticipa sosirea unui val de imigranţi din Italia, informează Gândul.info, cu referire la Reuters. foto 

Vor fi impuse inspecţii suplimentare în cazul a mii de camioane care tranzitează zilnic pasul Brenner, o importantă legătură între sudul Austriei şi nordul Italiei.

Ministrul austriac de Finanţe a promis şi mobilizarea a 100 de ofiţeri de poliţie în plus în punctul de frontieră austriac prin care trece pasul Brenner.

“În următoarele săptămâni, un sistem de înregistrare şi controale similare precum cele impuse în punctul de frontieră Spielfeld (de la graniţa cu Slovenia) vor fi introduse”, a declarat Doskozil la o conferinţă de presă. În punctul de frontieră Spielfeld, a fost instalat şi un gard pe o porţiune de patru kilometri.

Controalele suplimentare vin pe fondul închiderii rutei balcanice de săptămâna trecută în baza unei decizii a statelor membre UE în încercarea de a descuraja traversarea ilegală a frontierelor şi reducerea numărului de extracomunitari din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 7 =