Austria menține controale la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia până pe 4 noiembrie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Austria că măsura reintroducerii controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia s-a prelungit până la data de 4 noiembrie 2015, în contextul măsurilor suplimentare luate de autoritățile locale de securizare a frontierei austriece și de instituire a unor măsuri restrictive în privința deplasării valului de migranți. foto

Restricţiile respective au fost introduse după ce şi Republica Federală Germania a prelungit controalele la frontiera cu Austria.

Potrivit unui comunicat al MAE, circulaţia rutieră se desfășoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Republica Federală Germania.

Având în vedere dinamica situației din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Austria să consulte paginile de Internet www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + five =