Cancelarul a..." />
austria

Austria a suspendat aplicarea acordului Schengen

Cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că țara sa a „suspendat temporar” acordul Schengen, iar ministrul austriac al apărării a anunțat noi reglementări ce vor permite trimiterea de militari pentru oprirea refugiaților ce vor să tranziteze țara spre Germania, informează HotNews, cu referire la publicația The Local.at. foto

Anunțurile vin după ce politica liberei circulații fusese pusă vineri la îndoială de ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble, susținând că, dacă mai multe state vor introduce controale la frontieră, sistemul Schengen va intra curând în colaps.

Fayman a spus că, odată cu noile măsuri introduse la granițele Austriei, existența „întregii UE este pusă sub semnul întrebării”.

„Toți refugiații trebuie controlați, migranții economici trebuie trimiși în țările lor de origine”, a spus Fayman într-un interviu pentru ziarul Oesterreich.

Guvernul implementează un sistem strict de monitorizare pentru solicitanții de azil, a spus cancelarul, adăugând că, la fel ca în Germania, controalele la graniță sunt înăsprite și se desfășoară repatrieri de refugiați.

„Daca UE nu reuseste sa-si asigure frontierele externe, Schengen-ul ca intreg este pus la indoiala… Apoi fiecare tara va trebi sa-si asigure frontierele naționale”, a spus Faymann, adăugând că, dacă granițele externe ale blocului comunitar nu sunt asigurate în viitorul apropiat „întreaga UE va fi sub semnul întrebării”.

În acest moment, din cauza unei recente schimbări de politică în Germania, sute de migranți sunt întorși de la frontieră. Îngrijorări speciale au fost transmise de Berlin către Algeria și Maroc, ai căror cetățeni ajung din ce în ce mai mult la granița germană.

Circa 1.000 de persoane sunt respinse la frontiera austriacă în fiecare săptămână.

Potrivit noii politici a Vienei, migranții ce ajung în Austria cu intenția de a merge în Germania sau mai departe vor fi întorși din drum, a spus un purtător de cuvânt al ministerului de externe.

Se așteaptă ca politici similare să fie introduse în Slovenia în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =