Atenţionarea hidrologică emisă pentru apele Dunării până pe 23 iunie

Atenţionarea hidrologică emisă vineri pentru apele Dunării a intrat în vigoare duminică, la ora 6.00, şi va fi valabilă până în data de 23 iunie, ora 18.00. foto

INHGA a emis pentru perioada menţionată cod galben pe Dunăre, pe sectorul Gruia – Zimnicea, avertizând că se vor produce creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de atenţie pe Dunăre, sectorul în aval de Porţile de Fier.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării, în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se prognozează producerea de creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe sectorul românesc al Dunării în aval de Porţile de Fier, precizează INHGA. 

De asemenea, a fost instituit cod galben (Faza I-a de apărare) pe Dunăre, începând cu data de 16 iunie, ora 06.00 pe sectorul Gruia-Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman) şi se va menţine depăşită cota de atenţie la Isaccea, în judeţul Tulcea, pe toată durata atenţionării.

Momentul de înregistrare a depăşirii cotelor de atenţie la staţiile de pe acest sector va fi influenţat şi de modul de exploatare al sistemului hidroenergetic Porţile de Fier… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − four =