Poliţia croată a anunţat ..." />

Atenționare de călătorie în Croația

Poliţia croată a anunţat că a interzis circulaţia rutieră pe toate drumurile ce duc la şapte treceri de frontieră cu Serbia, după ce în doar două zile peste 11.000 de migranţi au intrat în ţară. Dar agenţiile de presă, care citează martori oculari, relatează, însă, că refugiaţii intrau şi astăzi pe teritoriul croat, traversând câmpurile de lângă unul dintre cele mai importante puncte de frontieră. foto

Vor să îşi continue călătoria spre Occident, prin Slovenia şi Ungaria. Din cauza măsurilor luate de autorităţile croate pentru a face faţă afluxului de refugiaţi, Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru această ţară. Întrucât situaţia din teren poate suferi modificări de la o oră la alta, Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Croaţia să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate sau ale Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă.

Ieri seară Croaţia a anunțat închiderea a şapte dintre cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia, pe fondul eforturilor depuse pentru a face faţă numărului mare de migranţi care încearcă să ajungă astfel în nordul Europei. Ministerul de Interne a declarat că şoselele care duc la graniţă au fost, de asemenea, închise. Guvernul de la Zagreb a anunţat anterior că Croaţia nu va mai putea accepta refugiaţii care sosesc din Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =