Guve..." />

Atenție, șoferi! Se scumpește vinieta în Republica Moldova

Guvernul Republicii Moldova a aprobat scumpirea vinietei. Odată cu aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru 2016, deținătorii de vehicule înmatriculate în străinătate vor trebui să achite de peste 3 ori mai mult pentru a circula pe drumurile din Republica Moldova, informează Independent. md. foto

Prețurile cresc însă doar în cazul celor care vor procura viniete valabile mai mult de 15 zile. În cazul vinietelor valabile pentru 7 și 15 zile rămân valabile prețurile anterioare – 4, respectiv 8 euro.

vinieta
Vinieta poate fi procurată sau prelungită la orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară.

Conducerea vehiculului neînmatriculat în Republica Moldova, fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de 7 zile, se sancţionează cu amendă de 2000 lei moldovenești. Săvârşirea repetată, în cursul aceluiaşi an calendaristic a contravenţiei de către o persoană fizică se sancţionează deja cu o amendă de 2600 lei, iar o persoană juridică achită o amendă de 4000 lei.

În cazul în care este atestată conducerea vehiculului pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de 7 zile se sancţionează cu o amendă de 2600 lei, iar săvîrşirea repetată a aceleiaşi contravenţii de către o persoană fizică se sancţionează cu o amendă de 3000 lei şi pentru o persoană juridică se aplică o amendă de 6000 lei.

În 2014 veniturile din vânzarea vinietelor s-au ridicat la 52 de milioane de lei moldovenești. În prima jumătate a anului 2015, au fost vândute viniete de peste 33 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + eleven =