Atenţie la escrocheri..." />

Atenţie la escrocheria Fuel Shark Saver!

Atenţie la escrocheria economizorului de carburant Fuel Shark Saver!

Centrul European al Consumatorilor România – ECC România a primit în ultima perioadă mai multe reclamații, având drept obiect așa-zisele economizoare de carburant Fuel Shark Saver.

Consumatorii au reclamat faptul că acestea nu sunt eficiente, însă problema cea mai gravă este faptul că pe site-urile www.fuelsharksaver.com și www.fuelsharkchip.com nu există informații despre comerciant, unde ar putea fi făcută o cerere de rambursare a contravalorii produselor, conform legislației europene.

În urma colaborării cu ECC Bulgaria, ECC România m reușit să afle însă mai multe detalii. În momentul primirii produselor prin curier, consumatorii primesc și o chitanță pentru suma plătită.

Compania care încasează aceste sume este o firmă de curierat din Bulgaria. Din câte se pare, aceasta are un contract semnat cu o societate comercială din SUA, acesta fiind practic vânzătorul produselor.

Din păcate, șansele recuperării sumelor plătite pentru aceste produse sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii români să evite cele două site-uri. Reclamele pentru Fuel Shark Saver sunt prezente și pe rețelele de socializare sau pe alte site-uri.

ECC România vă sfătuiește să cumpărați online, de la comercianți, care își prezintă datele de identificare pe site (denumire companie, număr de înregistrare, date de contact, unde poate fi transmisă o reclamație, dacă e cazul), care informează consumatorii asupra drepturilor pe care le au, în special dreptul de a renunța la contract și care au clar stabilită o procedură de returnare a produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + five =