Atentat la Istanbul: Se reiau plecările de pe aeroportul internațional Atatürk

Primele zboruri de pe aeroportul internațional Atatürk din Istanbul, unde marți seară a avut loc un atentat soldat cu cel puțin 36 de morți, urmau să se reia miercuri dimineață, informează Agerpres, cu referire la DPA. foto

Mai multe zboruri interne și internaționale erau prevăzute începând cu ora locală 09:00 (06:00 GMT), potrivit website-ului aeroportului Atatürk. La primele ore ale zilei de miercuri au fost reluate deja aterizările pe aeroportul din Istanbul, conform unor pasageri citați de canalul de televiziune CNN Türk.

La scurt timp după atac, al cărui autor este bănuit a fi organizația jihadistă Stat Islamic (SI), sute de zboruri de pe sau către aeroportul Atatürk au fost anulate sau amânate.

Trei atacatori sinucigași au atacat marți seară, în jurul orei locale 21:30, zona de sosiri a aeroportului internațional din Istanbul, cel puțin 36 de persoane murind și alte circa 150 fiind rănite.

Premierul turc Binali Yildirim a vizitat aeroportul la scurt timp după atac. La rândul său, șeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat ”atacul terorist asupra unor civili nevinovați”. ”Cerem lumii, în special țărilor occidentale, să adopte o poziție fermă contra terorismului”, a spus Erdogan marți noaptea, în urma acestui atac.

Departamentul de Stat al SUA emisese luni o avertizare privind o ”amenințare sporită” existentă în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + seven =