Cea ..." />

Astăzi au fost -35 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

Cea mai scăzută temperatură dinn această iarnă, minus 35 de grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Braşov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius. foto

Potrivit Mediafax, care îl citează pe meteorologul de serviciu de la staţia meteo din Întorsura Buzăului, noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasă, înaine de miezul nopţii termometrele indicând minus 30 de grade Celsius, temperatura continuând să scadă de la o oră la alta până la minus 35 de grade Celsius, în jurul orei 7.00.

Potrivit acestuia, minima înregistrată joi dimineaţă la staţia meteo din Întorsura Buzăului este cu doar un grad Celsius mai mică decât minima absolută, de minus 36 grade Celsius, consemnată de când se fac măsurători în localitate şi măsurată în februarie 2005.

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la rândul său, că temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineţii variind între minus 33 de grade Cesius la Braşov şi minus 30 de grade în localitatea Făgăraş din judeţul Braşov, în timp ce în judeţul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius, iar cel mai cald, minus 21 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc.

În judeţul Sibiu, temperaturile minime ale dimineţii de joi au fost cuprinse între minus 26 de grade Celsius la Dumbrăviţa şi minus 22 de grade la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 22 de grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, minus 16 grade, la Târnăveni-Bobohalma. În judeţul Alba, cel mai frig a fost la Blaj, unde termometrele de la staţia meteo au măsurat, înainte de ora 8.00, minus 22 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + one =