Cancelarul ge..." />

Astăzi Angela Merkel este așteptată la Chișinău

Cancelarul german Angela Merkel efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia se va întâlni cu premierul Vlad Filat, preşedintele Nicolae Timofti şi liderii partidelor parlamentare. foto

În cadrul acestei vizite, cancelarul german va susţine, de asemenea, un discurs public la Palatului Republicii şi va participa la un ceremonial de depunere de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare.

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat că are aşteptări importante de la această vizită. „Aştept ca în cadrul vizitei, dincolo de discuţiile pe care urmează să le avem, Merkel să transmită un mesaj forte clar pentru întreaga societate care, dincolo de aşteptările pe care le avem faţă de apropierea de Uniunea Europeană (UE), este probabil un mesaj necesar pentru ca să înţelegem că trebuie să fim consolidaţi”, a menționat șeful executivului de la Chișinău. 

Reprezentanții ambasadei Germaniei de la Chișinău au menționat că pe agenda discuțiilor cancelarului cu oficialii moldoveni vor fi două mari subiecte: apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi reglementarea conflictului transnistrean. Inițial, presa de peste Prut a scris și despre o eventuală întâlnire a Angelei Merkel cu reprezentanţii regiunii transnistrene, însă diplomații de la misiunea germană au declarat că în programul de la Chişinău al cancelarului nu este prevăzută o întrevedere cu liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + ten =